Потерницу за Ремоном, расписала је њена држава, а ова терористкиња наводно се последњих шест месеци скривала у нашој земљи.

– Патрола полиције легитимисала је осумњичену и њеног супруга и током рутинске контроле открила ову тражену жену. Приведени су обоје, али како за њим нема потраге, пуштен је на слободу. Ремони Серпентизи одређен је екстрадициони притвор – испричао је саговорник једног београдског медија.
Он наводи да ће о хапшењу у Београду бити обавештене колеге из Холандије, које у најкраћем року треба да доставе документацију и доказе који ухапшену повезују с тероризмом, како би наше правосуђе одлучило да ли ће је изручити или не
. У документима која су засад на располагању српским истражитељима не наводи се на челу које организације је ухапшена, као ни да ли је евентуално учествовала у неким терористичким акцијама. Наводно, тврди се да је имала „организациону улогу“.
– После хапшења жена са црвене Интерполове потернице плакала је и молила да је пустимо. Признала је да је пре него што је напустила Холандију у тој држави неколико пута саслушавања због сумње да је умешана у терористичке акције. Такође је рекла и да је тачно да је некад била протестант, али да је прешла у ислам, као и да је неко време боравила код мужа и његове фамилије у Турској. Са мужем, који има и белгијско и турско држављанство, како тврди, сада је кренула из Турске у Холандију. Међутим, није успела да појасни због чега су се пуних шест месеци задржали у Београду нити кад су намеравали да наставе пут – каже извор упућен у истрагу.
Он наводи и да је после хапшења, на лекарском прегледу, утврђено да је у петом месецу трудноће.
– Према ономе што је рекла после хапшења, она ће највероватније пристати да буде изручена Холандији и због тога би поступак екстрадиције могао брзо да буде завршен, већ у наредних месец дана – открива извор упућен у хапшење. Ремона Серпентизи пребачена је у притвор.
У Специјалном суду у Београду јуче је настављено и суђење џихадистима који се терете да су врбовали људе и слали у ИСИС.

(Извор: Телеграф.рс)