- ВЕЛИКИ сукоб светских размера може да почне ускоро. Створени су услови. На једној страни страшног судара добра и зла нашла би се Русија, сви православни и муслимани чији мозгови нису испрани. С друге стране, у првим редовима би такође били муслимани који би ратовали за интересе моћних владара света - ово су речи шеика Имрана Хосеина, исламског вероучитеља који тренутно живи у Малезији, а као високи муслимански верски учитељ службовао је од Индије, преко Америке, до Швајцарске.
Када је прошле године кренула кампања да се у УН прогласи резолуција о српском геноциду у Сребреници резолутно је био против.
* Прошле године у Београду рекли сте да се у Турској спрема грађански рат...
- Тамо се догодио пре десетак дана веома чудан пуч. Највиши лидери ИСИС-а отворено су поздравили Ердоганову победу. Није никакво чудо, ову злу организацију створио је турски лидер, наравно уз помоћ оних који годинама ратују против правог ислама и православног хришћанства.
* Зашто чудан пуч?
- Приметили сте да му је претходило изненадно извињење Ердогана Русији због обарања авиона. Већ у првим сатима пуча саопштено је да учествују они који су оборили руски авион и покварили односе између две земље. Не искључујем могућност да Турска чак изађе из НАТО како би се приближила Русији. Али то би била само игра. Сигуран сам да Ердоган Москви нуди "данајске" дарове и да намерава да одигра улогу "тројанског коња" у предстојећим сукобима. Наравно да је Ердоган знао за пуч. А сигурно је умешан и Фетих Гулан. Целу причу воде Американци.
* Турска после пуча мења своје државно устројство. На хиљаде официра, државних чиновника се отпушта, хапси...
- Циљ је створити калифатски уређену државу у којој би главни калиф био Ердоган. Њега већ сада и многи неуки са муслиманске стране света сматрају "шампионом ислама". У ствари, на снази је покушај да се он наметне као вођа муслиманима прво на Блиском истоку, а после у свету. Потребан је као неко ко има ауторитет да поведе велику масу људи у конфликт у којем, према Курану и Библији, не могу да однесу победу.
* Тврдите да велика већина муслимана света не подржава ни ИСИС, али ни НАТО?
- Муслимани знају под чијим бомбама гину њихови синови широм света. Нажалост, већина муслиманских влада прави се у Вашингтону. Много је земаља чије власти не маре за осећања и интересе свог народа. Најгора ситуација је у земљама залива, где је муслиманима испран мозак да ратују и против Русије, која жели да спречи велико крвопролиће какво проричу Куран и Библија, али ратују и против своје браће шиита.
* Нама у Европи, где се сваке недеље догађа нови масакр са муслиманским предзнаком, чини се да је рат већ почео...
- Догађа се нешто потпуно супротно. У току је велико приближавање православних и муслимана, а ИСИС, који је одговоран за масакре за које у Курану нема оправдања, покушава да спречи то што предстоји. У исто време, примећујете страшан пропагандни рат против Русије који такође воде за нормалног човека необјашњиве силе. Циљ је да када се варница великог рата упали, а то може бити на територији северног Ирака или Сирије, Русија буде окривљена.


ИСИС НИЈЕ ВОЈСКА ИСЛАМА
*ИМАТЕ ЛИ ПОРУКУ ЗА НАРОДЕ БАЛКАНА?
- Молим све муслимане на Балкану да се не прикључују НАТО ратницима у сукобу са Русијом. Да не одлазе у редове ИСИС-а јер то није војска ислама. Православне народе молим да помогну својим комшијама исламске вероисповести, да их не одгурују од себе, него да остану заједно у изазовима који следе - каже шеик Имран Хосеин.