У СЕЛУ Прогорелица, недалеко од Краљева, данас је одржан други по реду скуп љубитеља и власника мотокултиватора под називом - "Фрезијада 2016".
У организацији Месне заједнице Прогорелица, истоименог сеоског фудбалског клуба и Удружења грађана "Долина краљева", ова јединствена манифестација окупила је педесетак власника и љубитеља лаких пољопривредних машина - мотокултиватора из целог краљевачког краја
и околине. После свечаног отварања, уследио је дефиле популарним фрезама кроз село, а потом и скуп на ливади код такозване Бугарске чесме на којем су учесници, као и многобројни радозналци, могли да разгледају машине и међусобно се упознају.
- Мештани овог села су почетком осамдесетих година прошлог века због недостатка новца и уситњености земљишта дали предност мотокултиватору у односу на трактор. Зато Прогорелица има највише ових машина по броју становника, а мештани их сматрају делом породице и називају својим љубимцем - каже Славко Марић, председник Удружења "Долина краљева". - Планирали смо да на крају скупа наградимо три најоригиналнија мотокултиватора, а припремили смо и културно-забавни програм.
И заиста, неизоставно, популарно "треће полувреме" под шатром, уз дружење, песму, иће и пиће, потрајало је до касних вечерњих сати, а сви учесници скупа јединствени су у оцени да је друга по реду "Фрезијада" у потпуности успела, уз поруку - "Видимо се и наредне године".

=преузето ___________